KATEGÓRIÁK
Matracok
Ágykeretek
Matracvédők
Párnák
Paplanok
Kanapék
Sarokgarnitúrák
Ülőgarnitúrák
Hálószoba
Letölthető katalógusok
Yatas katalógus 2011
 

Ágykeretek

Az ágykeret kiválasztása

Az ágykeret (vagy ágy) kiválasztása során több lényeges szempontot kell figyelembe venni az egyéni ízlés, a célnak való megfelelés, és a praktikum szemszögéből.

Az ágykeret méretei

Az ágykeret külső méretei meghatározzák, hogy az ágykeret maga befér-e a hálószobába kényelmesen megközelíthetően, de az ágykeret belső méretei legalább ilyen fontosak, hiszen meghatározzák, hogy mekkora matrac vagy matracok valók bele.

 

Brenda franciaágy

Brenda franciaágy

Brenda ágy egyszemélyes és franciaágy kivitelben Brenda ágy, modern bőrszövet boritással Fekete, fehér, beige, barna, piros szinekben Magassága: Rendelhető méretek: 90x200 cm...
tovább »
BoxSpring ágy

BoxSpring ágy

BoxSpring ágy egyszemélyes és franciaágy kivitelben Box spring doboz fejvéggel. Acélvázzal erősitett furnérlemez doboz. Magassága: 27 (+- 1) cm lábakkal. A fejvégnél két görgős,...
tovább »
Fejvégek modern kivitelben

Fejvégek modern kivitelben

Fejvégek modern kivitelben Rendelhető méretek: 160x200 cm ...
tovább »

Az ágykeret külső megjelenése

Az ágykeret külső megjelenése, azaz designja egyrészt az egyéni ízlés tükrében mért jellemző - tetszik vagy nem tetszik -, másrészt pedig a hálószoba stílusának és berendezésének függvényében vizsgálandó tényező. Lehet, hogy egy égővörös bársonyborítású ágykeret jól fest önmagában a tágas bemutató teremben, de egy kisebb, erőteljes színekkel kialakított helyiségbe már kevésbé passzolna. Az ágykeret színe mellett a mintázata és a stílusa (rusztikus, modern, minimal stb.) is ugyanilyen meghatározó.

Ágykeret típusok

Az ágykeret a típusát tekintve lehet támlás vagy támlátlan, rangsorolható gyártó szerint, vannak egy és kétszemélyes ágykeretek, illetve a fix változat mellett létezik ágyneműtartós ágykeret is.